Information og det med småt

Åbningstider:

Mandag 08:00-12:00

Tirsdag: Åbent efter aftale

Onsdag: Åbent efter aftale

Torsdag: Åbent efter aftale

Fredag: Åbent efter aftale

Lørdag: Åbent efter aftale

Søndag: Åbent efter aftale

Kirke Saaby forsamlingshus holder ferielukket:

01 Januar

Vinterferien Uge 8

Skærtorsdag til og med 2. Påskedag

Sommerferien er droppet pga Coronaferien tidligere i marts/ april

Efterårsferien uge 42

24, 25 & 26 Dec.

 

Afbestilling

Bestillinger kan vederlagsfrit annulleres skriftligt indtil 7 dage før afholdelse.

Afbestilling efter 7 dage, men inden 24 timer før afholdelse
Efter 7-dagesfristen kan der ansvarsfrit afbestilles 10% af antallet af bestilte kuverter, når afbestillingen sker inden 24 timer før arrangementet afholdes. Afbestilling udover de 10% godtgøres til Kirke Såby forsamlingshus med 50% af prisen for de afbestilte kuverter.

Såfremt afbestilling skyldes anbefalinger fra myndighederne kan der afbestilles 4 dg før.

Såfremt afbestilling skyldes ændrede anbefalinger fra myndighederne kan der afbestilles 24 timer før.

Afbestilling efter 24 timer før afholdelse
Ved afbestilling af kuverter senere end 24 timer før arrangementet afholdes, har Kirke Såby forsamlingshus krav på en godtgørelse på hele prisen for de afbestilte kuverter.

Afbestilling af kuverter er alene gyldig ved vores skriftlige bekræftelse.

Kørsel

 • Kørsel i Lejre kommune 150,00 kr.
 • Udenfor Lejre kommune afregnes efter aftale
 • Der er også mulighed for at hente maden selv.

Levering

 • Alle buffeter er anrettet på pæne fade og i skåle af porcelæn & melamin, lige til at sætte på bordet. Det varme mad er leveret i termokasser, medmindre andet er aftalt.
 • Ved levering af menuer er forretten anrettet på fade. Hovedretten kommer i termokasser, hvor man selv står for at skære stegen og varme sovsen. Alt andet er klar i kasserne. Desserten leveres anrettet på fade eller skåle efter aftale.

Afregning

 • Afregning skal ske ved leveringen, kontant eller pr. Dankort, eller kan efter aftale ske over netbank.
 • Ved selskab i huset afregnes over netbank førstkommende hverdag.

Retur

 • Service skal leveres tilbage til vores adresse senest 3 dage efter levering, medmindre andet er aftalt.
 • Fade, skåle, varmekasser m.m. skal afleveres i rengjort stand. Vi kan også hjælpe med at vaske ting mod et tillæg på kr. 10 pr. person.

Opbevaring af mad

 • Kirke Saaby Forsamlingshus anbefaler at følge fødevarelovgivningens regler for opbevaring af mad: Kold mad opbevares ved max. 5 grader indtil spisetidspunktet. Varm mad over 65 grader.
 • Mad til buffeter, receptioner og lign. må opbevares ved stuetemperatur i højst 3 timer.
 • Kirke Saaby Forsamlingshus påtager sig intet ansvar for madvarer indtaget efter 3 timer i stuetemperatur.

Årstidens råvarer i centrum

Rent gastronomisk har vi fokus på årstidens råvarer, som vi køber lokalt, hvor det overhovedet er muligt: svampe om efteråret, grønne asparges om foråret, jordbær om sommeren. Den slags kan smages – det lover vi. Uanset om du er til en letrøget torskefilet, en klassisk gryderet eller en nøddekage med et tvist. Tror du os ikke? Så kom på besøg og smag for dig selv. Vi vil elske at lave mad til dig.

Husets historie

Et lille stykke lokalhistorie – skrevet af Preben Sønder Jensen
I 1907 blev en samling borgere i Kirke Saaby og Torkildstrup enige om, at der var behov for et samlingssted for sognets borgere. Den 29. januar 1908 blev der indgået en overenskomst mellem sognefoged Ludvig Nielsen og “forretningsudvalget for opførelse af et forsamlingshus i Kirke Saaby”, om leje af 550 kvadratalen jord for en periode af 50 år. Jordloddet havde sognefogden i fæste fra grevskabet på Ledreborg og den samlede leje for 50 år blev sat til 150,- kr.

D. 5. februar 1908 blev der på den stiftende generalforsamling dannet anpartsselskabet “Foreningen om opførelse af et forsamlingshus for beboere i Saaby og Kidserup kommune”. Til finansiering af huset blev der udstedt anparter på 10 kr. pålydende.
Tømrermester Hans Jonassen stod for opførelsen af forsamlingshuset, der stod klar til brug den 15. august 1908. Byggesummen androg dengang 8.550,- kr.

Musiker Frederik Henriksen var forsamlingshusets første vært. I 1914 solgte lensgreve Joseph Holstein, Ledreborg, jorden til anpartsselskabet for en sum af 579,- kr.
Forsamlingshusets beliggenhed nær skole og kirke bevirkede, at det fik en central placering i bybilledet. Forsamlingshuset har været samlingsstedet og i årenes løb dannet rammen om mange begivenheder fra vugge til grav, sognerådsvalg, møder, gymnastikopvisninger, baller, bankospil og dilettantforestillinger.

I takt med udviklingen i samfundet har forsamlingshusets bestyrelse søgt at bibeholde husets betydning i lokalsamfundet. I 1976 blev køkkenet udbygget og moderniseret, hvilket dannede grundlag for en kontrakt med Hvalsø kommune om daglig tilberedning af mad til kommunens pensionister. I 1987 blev der opført en tilbygning indeholdende foyer og toiletter, og huset gennemgår fortsat en løbende vedligeholdelse og moderniseringer.

Den 1. oktober 1989 tiltrådte det forhenværende værtspar Anette Greve og Kim Jacobsen, der er uddannet henholdsvis kok og tjener. Kim & Anette holdt 25 års jubilæum i 2014 & sagde forvel & tak i Januar 2016.

Vært og bestyrelsen for forsamlingshuset håber, at kommunens borgere stadig vil benytte forsamlingshuset, så der fortsat kan være et levende og velfungerende samlingssted for borgerne.